Havørred ved kysten med flue og bombarda flåd!

Kystfiskeri efter havørred er i dag mere almindeligt end ualmindeligt. Man kunne næste tro at det altid har været der.

Dog er det først i 70érne, at de spæde skridt til kystfiskeri efter havørred trædes. Omfanget og kendskabet hertil breder sig langsomt, men sikkert, ud over hele landet. Først med spinfiskeri (dengang var det ikke til at fange en havørred fra kysten for bare torsk 🙂 Senere er fluefiskeriet for alvor kommet med frem i jagten på ”sølvtøjet”. Og i dag er det et utroligt udbredt fiskeri, ikke bare i Danmark, men i hele Norden. Og mange andre lande følger efterhånden trop.

Fluefiskeriet praktiseres i dag ikke kun med fluestang, men i stort og stadig større omfang også med kaste flåd i diverse udgaver. Hos Piscatore er vi vældig begejstret for det dansk udviklede og dansk producerede Inno Bombarda. Med Inno Bombarda har vi fået et flåd som næsten ikke kludre i kastene. Samtidig gør monteringen og teknikken ved bombardaflåd det utroligt nemt at skifte mellem forskellige vægte og typer af flåd.

Hos Piscatore er vi således vældig begejstret for Inno Bombarda, hvorfor det for os er naturligt at fremhæve dette bombarda flåd.

Montering. Via hægte monteret du flådet på hoved linen og knytter forfanget på (1,8 – 2,2 m afhængig af stanglængde og temperament) i enden af flådet.

Som forfang har vi med fluorocarbon fået et ny ”nylon line” som besidder de unikke egenskaber der er brug for med hensyn til elasticitet, brudstyrke og for fisken ”usynlighed”

Fletlinen som monteres på hjulet er lileledes meget velegnet til bombarda fiskeri ved kysten. Med sin styrke og kompakthed mærker du det mindste nøk i på fluen.

Fluen knyttes i enden af forfanget – og prøv gerne med en lidt mindre str. flue som ophænger ca. en tredjedel ovenfor ende fluen og du vil opdage at havørreden ofte vil tage ”ophængeren” Se lidt om gode knuder at kende til på: https://piscatore.dk/knuder/

Fordelen ved at bruge ophænger er endvidere at du kan fiske med to forskellige fluer. Se mere om Inno Bombarda på: https://piscatore.dk/product-category/flaad/

Du er også velkommen til at studere vort udbud af kystfluer ved at klikke på: https://piscatore.dk/product-category/fluer/kystfluer/

Knæk & Bræk ved kysten!

Produktet er føjet til indkøbskurven

Vis Kurv