Vandretur på fjeldet

Tilhører du dem som elsker at vandre i fjeldet eller i naturen i øvrigt, kender du vigtigheden i at begrænse din oppakning, mængde og vægt heraf. På kanoturen har du samme udfordringer, så lidt men nødvendig oppakning som muligt.

Måske har du derfor ikke taget lidt fiskegrej med, idet du har været i tvivl om hvad og hvor meget. Men det findes der en løsning på!

Har du gået i fjellet i et af vore broderlande kender du sikkert til de kræsne ørreder og luret på hvordan og med hvad, de kan overlistes.

Prøv at se på de nye 4 delte stænger fra Shimano som alle levers i et hylstre med plads til fast hjulmontering. Medbring nogle små fluer samt lidt fluorocarbon og et par bombardaflåd og du vil med ganske lidt grej være godt klædt på til at fange til aftensmaden eller frokosten. Igen er det en god ide med ophænger både hvor fluen varieres i mønstre eller i krogstørrelse.

Tag dine Bombarda og fluer med i fjellet.

Prøv også at fluefiske med Inno Bombarda efter ørred i Fjellvatnet/Fjeldsøen, eller den lokale sø (også P&T).

Med bombardafiskeri i når du ud til ørreden på steder hvor det kan være svært med fluestangen. Du spinfisker ganske enkelt – blot er det med fluer som agn i stedet for sluk/blink/spinner eller lign.

Prøv evt. en ophænger mellem 1/3 og 2/3 ovenfor ende fluen. Gerne en flue som er lidt mindre end ende fluen. Se lidt af sortimentet for ørredfluer på https://piscatore.dk/product-category/fluer/oerredfluer/

Bombardaflåd til ørredfiskeriet ved Fjellvatnet/søen gerne være flydende, Slow intermediate eller Intermediate eller som synkende. Alt afhængig af temperament og forhold. Alle 4 varianter fås i 3 forskellige vægtklasser. Se mere om synkehastigheder på https://piscatore.dk/product-category/flaad/

Som vanlig foreslår Piscatore at du tager vare både på ressourcer og økonomi ved at knytte dit eget forfang. Eksempelvis ved brug af vor Yasei line, fra Shimano

Tag og lav et forfang svarende til ca. 1-1,5 x stanglængden. Brug den dobbelte blodknude til at ”tappere” forfanget. Dvs. knyt forfanget sammen med 2-3-4 forskellige linetykkelser startende med en 0.28-0.30 og slutte med en 0.18 eller 0.20 afhængig af temperament.

Se mere om brudstyrke og linetykkelse på https://piscatore.dk/product/fluorocarbon-yasei-predator-fra-shimano-50-m/

Vil de se lidt mere ang. fiskeri i fjeld og elv i Norge kan du finde lidt mere info her

https://www.visitnorway.dk/aktiviteter/friluftsliv/fiskeri/ferskvand/sadan-fanger-du-fisk-en-begynderguide/

Knæk & Bræk

Piscatore

Produktet er føjet til indkøbskurven

Vis Kurv